onsdag den 26. oktober 2011

Let fiskeopskrift

Det er ikke tit, at jeg laver madindlæg. Men da jeg forleden blev præsenteret for verdens letteste og utrolige lækre fiskeret, som kun tager 30 minutter at lave, så tænkte jeg at I måske kunne være interesseret i opskriften.  
Du skal bruge: 
600 g. valgfri fisk
Salt og Peber
1 usprøjtet citron (fordi vi både skal bruge skalden og saften)
1/2 bund persille (eller dild som jeg brugte)
60 g. + 2 spsk blødt smør
1 fed hvidløg
400 g. blanede grønsager (jeg bruge gullerødder, rødbeder og fennikel)
1 tsk. sukker
2 dl. tør hvidvin
Olie til stegning
Citronskiver og frisk dild som pynt. 



Marinere fisken i citronsaft,salt og peber, lad den stå lidt og marinere hvorefter den kommes i oven på 200 grader i 15-25 minutter alt efter fiskens størelse.

Mens fisken marinere skæren grønsagerne i tynde skriver.

Sæt fisken i ovnen. Opvarm olie på en pande og held grønsagerne på. Når grønsagerne er faldet let sammen efter 2-5 min. tilsæt sukker og lad det blancere. Hæld hvidvinen på og lad alt væden fordampe.
I mellemtiden laves krydersmøret. Bland smør, citronskald, dild, salt og peber sammen. Stil det kort i køleskabet til smøret er kølet af. 

Anret retten i et fad med gønsager nederst og fisk øverst. Pynt med frisk dild og citron skiver. Servere med godt brød til.

Og voila - der er serveret.