onsdag den 26. oktober 2011

Let fiskeopskrift

Det er ikke tit, at jeg laver madindlæg. Men da jeg forleden blev præsenteret for verdens letteste og utrolige lækre fiskeret, som kun tager 30 minutter at lave, så tænkte jeg at I måske kunne være interesseret i opskriften.  
Du skal bruge: 
600 g. valgfri fisk
Salt og Peber
1 usprøjtet citron (fordi vi både skal bruge skalden og saften)
1/2 bund persille (eller dild som jeg brugte)
60 g. + 2 spsk blødt smør
1 fed hvidløg
400 g. blanede grønsager (jeg bruge gullerødder, rødbeder og fennikel)
1 tsk. sukker
2 dl. tør hvidvin
Olie til stegning
Citronskiver og frisk dild som pynt. 



Marinere fisken i citronsaft,salt og peber, lad den stå lidt og marinere hvorefter den kommes i oven på 200 grader i 15-25 minutter alt efter fiskens størelse.

Mens fisken marinere skæren grønsagerne i tynde skriver.

Sæt fisken i ovnen. Opvarm olie på en pande og held grønsagerne på. Når grønsagerne er faldet let sammen efter 2-5 min. tilsæt sukker og lad det blancere. Hæld hvidvinen på og lad alt væden fordampe.
I mellemtiden laves krydersmøret. Bland smør, citronskald, dild, salt og peber sammen. Stil det kort i køleskabet til smøret er kølet af. 

Anret retten i et fad med gønsager nederst og fisk øverst. Pynt med frisk dild og citron skiver. Servere med godt brød til.

Og voila - der er serveret.

9 kommentarer:

  1. Det ser virkelig lækkert ud :)

    SvarSlet
  2. Haha Ida - det er lige præcis hvad jeg ville skrive da jeg så billederne:

    ''Det ser virkelig lækkert ud!''

    SvarSlet
  3. MMM.. Hvad for noget fisk brugte du?? Har nogle alaska sej fileter til at lægge i fryseren - måske vi skulle prøve din opskrift i morgen ;)

    byblomgren.blogspot.com

    SvarSlet
  4. Ida - Tak
    Milana - Det kender jeg også selv til. Tænker så tit et eller andet som jeg vil skrive i kommentarfæltet og så er der en anden som har skrivet præsis det samme.
    Karan - Jeg kan faktisk ikke huske hvad jeg brugte. Også noget sej tror jeg. Så længe at der ikke er mange ben i.

    SvarSlet
  5. Ja, det ser godt nok lækkert ud, men må indrømme at det altså ikke ser helt så let ud for en madlavningsklovn som mig :P

    SvarSlet
  6. Maria - Det er faktisk utrolig simpel.

    SvarSlet
  7. Jamen jeg ved ikke engang hvad fennikel er eller hvordan det(/den?) skal klargøres :P

    SvarSlet
  8. Jeg ved det også kun pga min mor. Men den skal bare koges eller steges:) Syntes du er sej at indrømme at du er en madlavningsklov. Og sejt ord du har fundet på ;)

    SvarSlet
  9. Hehe okay, det er da altid noget :P
    Okay, jeg tror jeg gemmer din opskrift, og så når jeg engang får mod til det, skal jeg prøve at lave den ;)
    Og haha tak. Det er nu ikke specielt svært for mig at indrømme, når alle omkring mig også ved det :P

    SvarSlet